Voelen dat alles goedkomt : de kracht van Nankurunaisa

Daar zaten we dan, aan de kant van het water. Stilte, lange stilte…

Die ze plots doorbrak met : ‘ik voel dat het goedkomt’.

Het klonk niet als een sussende ‘och, het komt wel goed’. Nee, ze voelde het… een gevoel van heel diep binnen in zich.

Dat ondanks de obstakels waar ze nu tegenaan liep, de onzekerheden,  de vragen, de frustratie, …. dat ondanks dat alles het wel goed zou komen.

Op die moment, daar zo in het midden van de natuur, ontdekte ze de kracht van Nankurunaisa.

Nankurun…wat ?

Nankurunaisa is een Japans woord dat staat voor ‘met de tijd komt alles goed’. Het is een diep voelen in jezelf dat alles écht goed komt ondanks de moeilijkheden die je voelt, de rotdag, de eenzaamheid, de stress, de volle agenda…

Nee, het is niet ‘och, het komt wel goed, hoor, maak je nu maar geen zorgen’,  zoals snel een pleister plakken op een wonde. Het is wél de kracht en hoop mogen voelen, zelfs als je middenin de wonde kijkt en de pijn voelt. Het geeft kracht en drive om door te gaan omdat je voelt dat de wonde wel zal genezen, ook al zal er een litteken en een gevoelige plek blijven.

Ik herken het gevoel heel erg en voel nog steeds de kracht en hoop die me dit gaf om in een soort van rust te mogen blijven op die mindere momenten, dagen of weken. Het vertrouwen te voelen dat het op één of andere manier goedkomt, ook al is nog niet duidelijk hoe.

Met nieuwe zuurstof en vanuit die kracht ‘ik voel dat het goedkomt’, Nankurunaisa, gingen die dame en ik samen verder op pad.

Want groeien… doe je niet alleen, dat mag samen.

Voelde jij ooit de zuurstof, hoop en kracht van Nankurunaisa ? Ik help je het graag (her)ontdekken.

Steeds welkom voor een vrijblijvend gesprek.

Previous

Next