Slank of minder slank: we lijken heel erg op elkaar

Wat je eet, beïnvloedt vaak hoe je je voelt
&
Hoe je je voelt beïnvloedt vaak jouw eetpatroon

En dat kan gelden of je nu slank bent of wat minder slank.

Daarom deel ik graag dit verhaal.

Na haar eigen boeiende traject vertelde ze me dat ze verrast was dat iemand die slank is zoals ik, haar zo goed kon begrijpen en aanvoelen. Zij was immers niet zo slank en dacht alleen te zijn met haar gevoelens.

En daar draait het juist om: hoe verschillend we er ook uitzien, hoe anders ons leven lijkt, de link die we maken tussen voeding en emoties kan vaak heel dichtbij elkaar liggen.

Het laat ons lichaam er dan misschien anders uitzien, toch is er geen groot verschil met de emoties die erachter schuilgaan: verdriet, onrust, eenzaamheid, angst, onzekerheid, gebrek aan controle, perfectionisme, moeilijk grenzen afbakenen…

Vanuit mijn eigen ervaring weet ik, voel ik mee, hoe overdonderend het soms kan zijn en hoe eenzaam het kan voelen.

Een nieuwe dieetrage of wondermiddeltje wordt besproken, maar over dat stuk emoties, dat het ‘gezond leven’ in de weg zit, heerst er vaak nog een taboe.

Tijdens onze gesprekken doorbreken we die eenzaamheid. We onderzoeken jouw link tussen voeding en emoties en leren het begrijpen. Van daaruit gaan we aan de slag om nu bewust andere keuzes te maken en eten voor jou anders te laten voelen… voor eens en altijd.

En dát is wat de dame in kwestie deed.

Benieuwd hoe jij andere keuzes kan maken ?
Aarzel niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend babbeltje.

Previous

Next