Mijn High 5

5 dingen die ik leerde toen ik hulp kon aanvaarden.

1/ Jouw intuïtie heeft altijd gelijk

Ook al zegt je hoofd : zo erg is het niet, we zetten wel door, ik stel me aan, …

Als je voelt dat je niet goed in je vel zit, als je voelt dat er iets niet klopt in jouw leven.

Weet dan : jouw intuïtie heeft altijd gelijk.

2/ Kwetsbaarheid tonen = écht zijn

Toen ik mijn eigen kwetsbaarheid kon delen met anderen, kreeg ik heel veel échtheid terug van anderen. Ik kreeg ook hun kwetsbaarheden te horen en voelde dat iedereen op zijn eigen manier ‘struggled’. Die authenticiteit van mezelf en anderen mogen voelen, gaf me al enorm veel mooie momenten en leverde al waardevolle vriendschappen op.

3/ Pas als je goed voor jezelf mag zorgen, kan je écht goed voor anderen zorgen

Een cliché dat ik alleen maar kan bevestigen. Door toe te laten, dat ook zorgen voor mezelf belangrijk is, ben ik een betere moeder, partner, vriendin, collega… De onderliggende frustratie van niet voor mezelf te mogen zorgen, heeft plaats gemaakt voor écht mezelf zijn in al mijn rollen die ik graag opneem.

4/ Van Overleven naar leven

Jouw eigen leven weer in handen nemen. Voelen dat je altijd zelf een keuze kan maken. Daardoor komt er zelfs tijd vrij, zijn er veel minder slapeloze nachten en kreeg ik ontzettend veel energie en zuurstof.

5/ Voelen dat je het waard bent

Wat is de waarde van jouw eigen leven te mogen leiden ?

Ik mag zeggen : het is onbetaalbaar !

 

Previous

Next